oduševiće vas

Lazanje sa povrćem i pilećim mlevenim mesom: Lagan ručak savršenog ukusa! (RECEPT)

Isprobajte ovaj recept, a mi smo sigurni da ćete uživati u slasnom jelu

Recepti
12:47h Autor:
Lazanje sa povrćem i pilećim mlevenim mesom: Lagan ručak savršenog ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 0,5 kg mlevenog pilećeg mesa
  • 1 pakovanje lazanja
  • 1 šargarepa
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 2 tikvice
  • rendani sir
  • začin
  • so
  • biber
  • mala kašičica crvene mlevene paprike

Sastojci za bešamel sos:

  • 2 kašike brašna
  • malo maslaca
  • 0,75 l mleka
  • biber
  • so

Jednostavne lazanje sa piletinom: Kremasto i sočno jelo koje će nahraniti celu porodicu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Na malo masnoće prodinstajte sitno seckani crveni luk, dodajte rendanu šargarepu i dinstajte zajedno desetak minuta.
  • Dodajte mlevenu piletinu i dinstajte je s lukom i šargarepom
  • Dodajte crvenu mlevenu papriku, biber, i po potrebi malo soli.
  • Kada je meso već skoro gotovo, sklonite s vatre.
  • Na maslacu popržite brašno i pržite ga dok ne počne da žuti, te zalijte mlekom, prokuvajte i dodajte biber i so.
  • Brašno lagano pržite i zalijte mlekom pre nego što počne da žuti.Ako je sos pregust možete doliti malo vode.
  • U posudu za pečenje stavite malo bešamel sosa, te složite na jedan red lazanja.
  • Rasporedite po njemu deo dinstanog mesa, na njega posložite tikvice iseckane na kolutove, a po njima stavite rendani sir.
  • Sve to zalijte bešamel sosom.
  • Na bešamel složite novi red lazanja, meso, tikvice, sir i bešamel sos.
  • To ponavljajte dok ima namirnica, odnosno poslednji red završite s testom i zalijte bešamel sosom.
  • Stavite sve u rernu i pecite na 200 Celzijusa oko 50 minuta.
  • Lazanje su gotove kada dobiju lepu smeđu boju, te kada čačkalicom možete probiti do dna posude.

Lazanje od palačinki: Sočne i pune fila! (VIDEO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs