Sastojci:
- 0,5 kg mlevenog pilećeg mesa
- 1 pakovanje lazanja
- 1 šargarepa
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 tikvice
- rendani sir
- začin
- so
- biber
- mala kašičica crvene mlevene paprike
Sastojci za bešamel sos:
- 2 kašike brašna
- malo maslaca
- 0,75 l mleka
- biber
- so
Jednostavne lazanje sa piletinom: Kremasto i sočno jelo koje će nahraniti celu porodicu! (RECEPT)
Priprema:
- Na malo masnoće prodinstajte sitno seckani crveni luk, dodajte rendanu šargarepu i dinstajte zajedno desetak minuta.
- Dodajte mlevenu piletinu i dinstajte je s lukom i šargarepom
- Dodajte crvenu mlevenu papriku, biber, i po potrebi malo soli.
- Kada je meso već skoro gotovo, sklonite s vatre.
- Na maslacu popržite brašno i pržite ga dok ne počne da žuti, te zalijte mlekom, prokuvajte i dodajte biber i so.
- Brašno lagano pržite i zalijte mlekom pre nego što počne da žuti.Ako je sos pregust možete doliti malo vode.
- U posudu za pečenje stavite malo bešamel sosa, te složite na jedan red lazanja.
- Rasporedite po njemu deo dinstanog mesa, na njega posložite tikvice iseckane na kolutove, a po njima stavite rendani sir.
- Sve to zalijte bešamel sosom.
- Na bešamel složite novi red lazanja, meso, tikvice, sir i bešamel sos.
- To ponavljajte dok ima namirnica, odnosno poslednji red završite s testom i zalijte bešamel sosom.
- Stavite sve u rernu i pecite na 200 Celzijusa oko 50 minuta.
- Lazanje su gotove kada dobiju lepu smeđu boju, te kada čačkalicom možete probiti do dna posude.