Ako imate dilemu oko spremanja ručka a volite karfiol napravite ovaj jednostavni obrok. Pohovani karfiol pobraće sve vaše simpatije.
Potrebni sastojci: 100 g karfiola, 4 jajeta, 100 ml mleka ili jedna pavlaka, brašna po potrebi, malo soli, vegete.
Priprema:
Karfiol operite i razdvojte na cvetiće. Stavite da se kuva u ključaloj, slanoj vodi, ali ne duže od pet minuta. Važno je da se ne prekuva, nego samo da blago smekša. Ocedite ga i uvaljajte u brašno, a zatim u smesu koju ste prethodno napravili tako što ste umutili jaja sa mlekom i posolili, a potom opet u brašno.
Zagrejte ulje, ali da ne bude previše vrelo, i stavite karfiol da se pohuje. Okrećite ga na jednu i drugu stranu, da ne bi zagoreo. Kada dobije zlatnobraon boju, gotov je i možete da ga izvadite. Stavire ga na papirni ubrus, koji će pokupiti višak masti.
Servirajte sa zelenom salatom.
Prijatno!
Jedino povrće bez masti i kalorija: Kod ovih 10 stanja može da vam pomogne samo karfiol!