Isprobajte

Tepsija od starog hleba, povrća i slanine: Nikad brži i ukusniji obrok! (RECEPT)

Ako ne znate šta da spremine na brzinu, probajte ovo ukusno jelo koje se brzo i lako pravi

Recepti
12:38h Autor:
Tepsija od starog hleba, povrća i slanine: Nikad brži i ukusniji obrok! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Stari hleb se uvek nađe u svakom domaćinstvu, a zaista ga je šteta bacati kada se od njega mogu napraviti fini obroci. Ovaj put probajte musaku sa slaninom, povrćem i sirom.

Sastojci:

400 g starog hleba, 100 g dimljene slanine, 350 g karfiola, 350 g belog dela praziluka, 70 g maslaca

50 g brašna, 50 g maslaca, 5 dl mleka, 2 žlice kisele pavlake, muškatni oraščić, 20 g parmezana, so, biber, majčina dušica

Priprema:

Očišćen i opran karfiol kuvajte u slanoj kipućoj vodi oko 5 minuta. Izvadite pa u istoj vodi blanširajte na kolutove iseckan praziluk. Na zagrejanom maslacu popržite brašno i zalijte mlekom. Mešajte dok ne dobijete glatki bešamel sos pa mu dodajte pavlaku, so, biber i muškatni oraščić.

Zagrejte rernu na 200°C. Na dno posude za pečenje stavite malo bešamela i složite proceđen karfiol, pospite ga seckanom slaninom, zatim poređajte parčiće hleba i prelijte opet sosom. Pospite parmezanom i majčinom dušicom i pecite oko 15 minuta.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs