Sastojci: 500 g starog hleba, 4 jaja, 500 ml mleka, 125 ml slatke pavlake, 100 g putera, 70 g šećera, 1 kašika cimeta, 50 g suvog grožđa

Priprema: Hleb isecite na krpunije kocke. Umutite jaja, dodajte im mleko i slatku pavlaku. U drugu posudu ili na dublji tanjir stavite puter koji je malo odmekšao na sobnoj temperaturi, dodajte šećer i cimet pa sjedinite uz pomoć viljuške (napraviće se mrvice).

Polovinu isečenog hleba stavite u pleh, preko pospite sa polovinom mrvica od putera i sa polovinom suvog grožđa. Zatim stavite preostali hleb, opet mrvice putera, pa zalijte sa umućenim jajima, mlekom i slatkom pavlakom. Pospite sa preostalim grožđem.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni i pustite da se peče oko sat vremena, znaćete da je gotovo kada porumeni, odnosno dobije koricu zlatno žute boje.


Služite toplo, uz med, sveže voće, sladoled.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Od ostataka hleba i još nekoliko sastojaka, napravite preukusan kolač