Sastojci: 500 g starog hleba, 4 jaja, 500 ml mleka, 125 ml slatke pavlake, 100 g putera, 70 g šećera, 1 kašika cimeta, 50 g suvog grožđa
Priprema: Hleb isecite na krpunije kocke. Umutite jaja, dodajte im mleko i slatku pavlaku. U drugu posudu ili na dublji tanjir stavite puter koji je malo odmekšao na sobnoj temperaturi, dodajte šećer i cimet pa sjedinite uz pomoć viljuške (napraviće se mrvice).
Polovinu isečenog hleba stavite u pleh, preko pospite sa polovinom mrvica od putera i sa polovinom suvog grožđa. Zatim stavite preostali hleb, opet mrvice putera, pa zalijte sa umućenim jajima, mlekom i slatkom pavlakom. Pospite sa preostalim grožđem.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni i pustite da se peče oko sat vremena, znaćete da je gotovo kada porumeni, odnosno dobije koricu zlatno žute boje.
Služite toplo, uz med, sveže voće, sladoled.
Prijatno!