Ovaj brzi kremasti kolač sa mlevenim keksom i pavlakom je super ukusna poslastica, u čijem ukusu ćete uživati. Nije mnogo zahtevan za pripremu. Ovo je ona vrsta kolača koja prosto oduševljava i sladokusci uvek traže i parče više. Sastojci: Za biskvit: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 50 ml ulja, 2 kašike kakaoa Za krem: 300 ml slatke pavlake, 200 ml kisele pavlake, 150 - 200 g šećera u prahu, 200 gr mlevenog keksa, 1 vanilin šećer, 50 g suvog groždja (po želji) Za ukrašavanje: 200 g šlaga Za doradu: 150 ml mleka, 1 vanilin šećer
Priprema: Za biskvit: Razdvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg sa šećerom, dodati žumanca, zatim ulje i brašno pomešano sa kakaom. Smesu izliti u pleh (43 x33cm) ili približne veličine koji ste prethodno obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni 10 - 15 minuta.
Ohlađeni biskvit prerezati tako da dobijete dve kore. Za fil: U umućenu slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, prah šećer i vanilin šećer. Zatim dodati mleveni keks i suvo groždje po želji. Na tacnu staviti prvu koru i natopiti je sa polovinom mleka u koje smo dodali vanilin šećer. Zatim naneti ceo fil, lepo poravnati. Na fil staviti drugu koru i nju natopiti preostalim mlekom.
Umutiti šlag i premazati ceo kolač. Ostaviti da se stegne u frižideru, a zatim uživati u ovom prelepom kolaču.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima