Potrebno je:
3 šoljice šećera ( šolja od 150 ml)
1 šoljica mleka
2 velike kašike mlevenih oraha
Priprema:
Šoljicu šećera staviti u šerpu pa na šporet da se otopi i pretvori u karamel pa skloniti sa šporeta.
Dodati šoljicu mleka malo promešati pa dodati još 2 šoljice šećera i pustiti da se lepo sve istopi i i ostaviti da vri uz postepeno mešanje pa dodati 2 kašike mlevenih oraha.Treba da vri na tihoj vatri dok se ne pojave gusti beli mehurovi.
Kad povučete varjačom po dnu šerpe treba da se vidi trag na dnu. Odmah treba to skinuti i izliti u pleh. Koliki pleh zavisi od veličine karamela, ako ste pravili malu količinu treba mali uzan pleh.
Kad se malo stegne iseći na štangle pa pustiti da se u frižideru sasvim stegne.
Umesto oraha u kuvani fil možete staviti čokoladu ili štangle preliti sa otopljenom čokoladom kao u receptu..
Izvor: Kod bake u gostima