Probajte

Tajna savršene kajgane: Kako da bude mekana baš svaki put! (RECEPT)

Priprema jaja je obično jedna od prvih stvari koju ljudi nauče u kuhinji, ali to ne znači da je dobro rade. O ukusima se ne raspravlja, ali postoji način na koji kajgana postaje specijalitet

Recepti
17:00h Autor:
Tajna savršene kajgane: Kako da bude mekana baš svaki put! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Bez obzira kakvu kajganu volite trebaće vam prava oprema s kojom ona neće zagoreti ili ostati tečna. To se odnosi na tiganj sa neprianjajućim dnom i silikonsku špatulu s kojom ćete mešati kajganu.

Sastojci: 3 jaja po osobi, kašičica mleka ili sirnog namaza, prstohvat soli, biber po ukusu

Uputstvo

1. Razbijte jaja i stavite ih u šolju ili posudu

2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli

3. Snažno promešajte, ili stavite u blender, dok se ne pojavi penica. Ostavite ih par sekundi da se stope

4. Rastopite kašičicu maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite da mešate jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice

5. Kajganu prebacite na tanjir, ako imate mikrotalasnu rernu zagrejte ga par sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti, i pobiberite.

6. Prijatno!

Savet: Ako volite kremastu kajganu, koja pomalo podseća na rastopljeni sir, pripremite je polako na slaboj vatri, piše Skillet.

Probajte još:

Sjajna, a jeftina caka za kuvanje jaja: Zdrav obrok nikada nije bio ukusniji! (FOTO)

Jaja na oblaku, najukusniji doručak na svetu: Ceo svet pokušava da napravi hit obrok! (RECEPT)

Jaja benedikt: Doručak kao iz najskupljeg hotela! (RECEPT)​​​​​​​

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs