Sastojci:
- kore za lazanje
- maslinovo ulje
- šargarepa
- crni luk
- celer
- seckani peršun
- 500 grama mlevenog pilećeg mesa
- 60 grama šunke
- so
- biber
- ruzmarin
- 2 dl belog vina
- kašika brašna
- 2 dl pasiranog paradajza
- 100 grama rendanog sira
Lazanje sa sirom i patlidžanom: Ukusniju večeru nećete probati! (RECEPT)
Priprema:
- Kratko skuvajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju.
- Naseckajte šargerepu, luk i celer pa ih prepržite na ulju.
- Dodajte šunku i meso.
- Kad meso posivi dodajtezačine, vino, te kuvajte dok alkohol ne ispari.
- Sos od paradajza i brašno skuvajte sa strane.
- Složite lazanje tako da prvo stavite kore pa nadev.
- Sve prelijte paradajzom, posppite sirom i pecite pola sata na 200 Celzijusa.
Provereno savršenstvo ukusa: Ova 3 trika garantuju najbolje lazanje na svetu!