Sastojci:
- 1 veliki celer
- 1 dunja
- 2 ljubičasta luka
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- 1 pileća kockica za supu
- 1 kašika mlevenog kumina
- 1 prstohvat mlevenog cimeta
- 1 kašika šećera
Krem supa od praziluka: Gusto božanstvo ukusa sa pikantnim začinom koji neutrališe masnoću! (RECEPT)
Za posluženje:
- 1 mala šaka oraha
- 1 kašika pavlake za kuvanje
- malo sveže mirođije
Priprema:
- Ogulite i grubo naseckajte celer, dunju, ljubičasti luk i beli luk.
- U veliki tiganj sipajte dosta ulja i stavite na srednju vatru, a zatim dodajte seckano povrće, zajedno sa svim ostalim sastojcima i izmrvite kocku supe.
- Kuvajte polako 20 do 25 minuta, ili dok povrće ne počne da omekšava, povremeno mešajući da ne bude ništa na dnu.
- Kada sve omekša, sipajte dovoljno ključale vode da prekrije povrće 2 cm.
- Stavite poklopac i lagano dinstajte 20 do 25 minuta, ili dok se povrće ne skuva.
- Pomoću štapnog miksera izgnječite do gustine koja vam se dopada.
- Grubo naseckajte orahe i ispržite na malo putera.
- Začinite supu sa malo pavlake za kuvanje, mirođije i oraha.