Sastojci:
- 400 grama praziluka
- 200 grama krompira
- 1 čen belog luka
- 1 liar temeljca
- 50 ml slatke pavlake
- so
- biber
- timijan
- maslac
Gusta krem supa od tikvica: Pravo božanstvo ukusa! (RECEPT)
Priprema:
- Praziluk dobro operite i naseckajte.
- Dinstajte praziluk pna maslacu, zajedno s naseckanim belim lukom. Pazite da beli luk ne zagori.
- Posolite, pobiberite i začinite timijanom.
- Nakon pet minuta, kada se praziluk termički obradi, dodajte temeljac, te krompir koji ste prethodno ogulili i iseckali a na malene kockice.
- Kuvajte dok krompir ne omekša, a onda sklonite s vatre.
- Štapnim mikserom izmiksajte povrće kako biste dobili gustu supu, te je vratite na laganu vatru.
- Dodajte slatku pavlaku i kuvajte još minut, dva.
Zelena supa po receptu čuvenog kuvara: Samo 3 sastojka, a ukus je očaravajući! (RECEPT)