Sastojci:
- 300 - 350 grama hlebnog brašna
- 100 grama kukuruznog brašna
- 300 ml mlakog mleka
- 20 grama kvasca
- so
- malo šećera
- 50 ml. maslinovog ulja
- 100 grama tvrđeg sira
- malo semenki
Pogača sa maslacem: Hrskavost i ukus koji se ne zaboravljaju! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Potopite kvasac u mlako mleko, dodajte kašičicu šećera, brašno, ulje, soli i zamesite glatko mekše testo.
- Ostaviti da naraste, premesite pa ostavite da ponovo poraste.
- Sto namažite malo uljem pa istresite testo na sto.
- Masnim rukama razvucite testo, pa na polovinu namrvite sir.
- Preklopite drugu polovinu , pa rukama dobro ispritiskajte ivice.
- Podmažite okrugli pleh pa stavite pogaču, te pokrite da naraste.
- Rernu uključite na 220 Celzijusa pa kad pogača odmori malo pecite oko 25 minuta.
- Kad porumeni, izvadite pogaču, pokrite i ostavite da odmori 15 minuta.
Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)