Sastojci:

200 ml mlake vode, malo ulja 2 kašike, 10 g kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, 300 - 350 g brašna

Priprema:

Rastopiti kvasac, dodati šećer i ulje, dodati brašno i so i zamesiti mekše testo. Ostaviti da odmara 20 minuta na toplom.

Izvaditi iz vangle podeliti na ćetri dela i oblikovati loptice. Pokriti salvetom i ostaviti 10 minuta da odmaraju. Svaku lepinju tanko razviti na pola cm. Na žicu od šporeta staviti pek papir pa poređati razvijene lepinje.

Jogurt lepinje: Pecivo bez konkurencije zbog kojeg ćete zauvek zaboraviti na hleb! (RECEPT)

lepinje-1.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Uključiti rernu na 220 stepeni pa kad se rerna ugreje peći lepinje 15 minuta da malo porumene.

Izvaditi i pokriti krpom na par minuta. Lepinje možete da punite nadevom po želji.

Izvor: Kod bake u gostima

Jednostavno se spremaju, lake kao pero