Poznati kuvar Gordon Remzi uživa da pravi fantastičnu supu od brokolija od samo tri sastojka, ne računajući začine - so i biber.
Tajna okusa i boje je, kao što ćete otkriti u nastavku, u postupku pripreme.
Bitno je da zapamtite da se voda od kuvanja nikada ne sme bacati, ni u slučaju testenine, a ni brokolija.
Sastojci:
- 2 kg brokolija
- 1,5 l vode
- 120 ml pavlake (s visokim postotkom mlečne masti)
- 4 kašičice soli
- biber
Napuniće vas energijom: Ova kremasta supa od brokolija savršen je melem za hladnije dane! (RECEPT)
Priprema:
- Koristite samo cvetove brokolija. Nakon što ostalo odstranite, trebalo bi da ostane tprilike 800 grama.
- Zagrejte vodu do ključanja, posolite je i kuvajte cvetove brokolija otprilike 10 minuta.
- Ocedite, ali sačuvajte vodu od kuvanja.
- Stavite cvetove u tiganj i držite ih na vatri dva, tri minuta kako bi se isušili.
- Izblendajte ih, s kutlačom vode od kuvanja.
- Pomešajte dobijeni pire s još malo vode od kuvanja, procedite i pričekajte da se ohladi.
- Pre serviranja ga zagrejte do vrenja, ubacite ¾ preostale vode od kuvanja, a potom umešajte i pavlaku.