Zdravo

Italijanski hleb sa maslinama

Donesite duh mediterana u svoj dom, napravite tredicionalan italijanski hleb sa maslinama i poslužite ga uz vino i sir
Recepti 12.02.2014. - 14:55h
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 150 ml vode
  • 25 ml soka od limuna (od polovine 1 limuna)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 10 - 15 zelenih maslina

U posudu sipati brašno i so. Kvasac razmutiti sa 3 kašičice vode, naliti vode do 160 ml, dodati sok od limuna i ulje. Sipati u brašno i umesiti glatko testo.

 

Ostaviti da se udvostruči pa premesiti i rastanjiti na površinu odabranog pleha (koristila sam onaj od 26 cm).

 

Masline preseći na polovine. Tupom stranom noža napraviti udubljenja u testu pa utisnuti masline. Odozgo posuti krupnom solju pa ispeći.

 

Potrebno vreme za pečenje je oko 20 minuta na maksimalnoj temperaturi uz ventilator.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...