Čokoladni kolač je uvek dobar izbor, a ako se i sprema bzo onda je to dovoljan razlog da za današnji dezert on bude vaš izbor. Možete ga jesti odmah posle pečenja, ali će ukus biti još bolji ukoliko pustite da odstoji 12 sati.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 80 g maslaca
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- kora naradže
Američka rebarca u sosu s najmekšim krompirom na svetu: Ovo nije ručak, ovo je savršenstvo! (RECEPT)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Maslac i čokoladu zajedno zagrevajte na pari oko 4 minuta, povremeno mešajući dok se ne otope.
Kada se čokolada otopi dodajte šećer. Zatim umiješajte jedano po jedano žumance i narendanu koru pomorandže.
Belanca umutite sa prstohvatom soli, a nakon toga ga ih umiješajte u čokoladu. Belanca dodajte malo po malo u čokoladu.
Smesu stavite u pleh koji ste prethodno namazali maslacem i pecite 25 minuta u lim koji si prethodno namastila maslacem. Peci 25-30 minuta.
Kada bude ispečen dodajte šlag preko.
Stari recept za pileći bećar: Jelo koje je othranilo generacije!