Ukusno i veoma hranljivo

Recepti za 3 posna obroka na vodi i ulju: Zasitiće vas više nego meso! (FOTO)

Odlični predlozi za Gospojinski post

Recepti 15.08.2019. - 14:57h Autor: Stil.kurir.rs
Makarone i sos od pečuraka i ribe, Foto: Profimedia

Gospojinski post je počeo juče, trajaće dve nedelje, a oni koji poste za to vreme ne moraju da gladuju!

 

Znamo da posna hrana, naročito ona na vodi, važi za obroke koji nas zasite samo na kratko. Baš zato smo malo istraživali, isprobavali i rešili da sa vama podelimo recepte za tri posna obroka koji će vas sigurno zasititi i to bolje nego meso!

 

1. Domaći brusketi (na ulju i vodi)

 

Evo predloga za izvrstan doručak, večeru ili međuobrok na ulju! Isecite bajat hleb na kriške, i od njega napravite bruskete. Ako želite da vas što duže drže sitim, za namaz koristite kikiriki puter. Po ukusu dodajte povrće - lisku patlidžana, papriku, luk, može i tunjevina ili pečurke, a za sočnost dodajte komadiće paradajza.

 

Pošto je kikiriki puter prilično suv, dodajte malo senfa ili tofu sira. Sve možete da začinite posnim kačkavaljem, origanom... Zapecite u rerni (dužina zavisi od toga koliko prepečeno želite da bude) i uživajte!

 

3 recepta za rižoto: Ručak gotov za 15 minuta! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Brusketi na vodi, naravno, imaju znatno uži izbor namirnica, ali mogu biti jednako ukusni!

 

Što se namaza tiče, možete da koristite senf, kečap ili gusti paradajz sos, a odozgo povrće, začine, kuvane pečurke ili ribu. Da bi vas duže držalo sitim, odozgo dodajte različite semenke i orašaste plodove.

foto: Shutterstock

Hranljiva posna pasta

 

Sastojci za pastu na ulju za jednu osobu: 200 g posne testenine, 80 g tunjevine, kašika suncokreta, kašika bundevinih semenki, kašika prepečenog susama, so po želji, malo čeri paradajza.

 

Skuvajte pastu, posolite po ukusu, dodajte ostale sastojke i uživajte.

 

Omiljeno letnje povrće: 8 najlepših brzih recepata sa tikvicama! (FOTO)

foto: Profimedia

Sastojci za pastu na vodi za jednu osobu: 250 g posne testenine, 50 g kuvanih ili grilovanih pečuraka, 200 ml soka od paradajza, kašika brašna, malo vode, origano, semenke lana i bundeve.

 

Sok od paradajza prokuvajte i dodajte kašiku brašna razmućenog u malo vode, da se zgusne. Dodajte i ostale sastojke i pomešajte sa skuvanom testeninom.

 

Najlepše posne salate: 12 recepata za svačiji ukus i džep!

foto: Profimedia

Jela s krompirom

 

Posna musaka na ulju

 

Preporučujemo da probate tursku posnu musaku, ona je zaista nešto posebno! OVDE pročitajte recept!

foto: Shutterstock

Krompir i bukovača na vodi

 

Recept oca Gavrila koji će vas i te kako zasititi u danima posta na vodi i priprema za pričešće. Recept preuzmite OVDE.

 

(Stil.kurir.rs)

foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs