Tradicionalni slatkiš sa juga

Jabukova ravanija: Najlepša makedonska slatka pita (RECEPT)

Stari makedonski recept kojem godine ne mogu ništa

Recepti
Autor:
Jabukova ravanija: Najlepša makedonska slatka pita (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 3 jaja, 1 čaša šećera, 3 jabuke, 250 grama mlevenih oraha, 200 grama griza, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo.

Za šerbet: 2 šolje šećera, 3 šolje vode.

Priprema: Jabuke oljuštiti i krupno izrendati. U sud za mućenje razbiti jaja, umutiti mikserom, dodati šećer i mutiti dok se ne sjedini. Zatim dodati griz, vanilin šećer, prašak za pecivo, izrendane jabuke, mlevene orahe i lepo sjediniti.

Okruglu tepsiju namazati uljem i posuti brašnom. Izliti smesu i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pripremiti šerbet - u šerpu staviti šećer i vodu, kad provri skloniti sa vatre. Pečen kolač iseći na romboide, pa preliti toplim šerbetom i ostaviti da malo odstoji i upije.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs