Morate da probate

Čokoladna Zoja: Ovo nije torta, ovo je poslastičarsko čudo! (RECEPT)

Izdašna i velika, odlična za slavlja

Recepti
Autor:
Čokoladna Zoja: Ovo nije torta, ovo je poslastičarsko čudo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za koru (peku se 3): 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 2 kašike kakao praha, 1 prašak za pecivo.

Fil: 4 žumanca, 2 jaja, 300 g šećera, 300 g čokolade, 250 g margarina, 3 kašike šećera u prahu, 2 kesice (80 g) šlaga.

Još: 500 ml slatke pavlake ili šlaga.

Priprema: Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca i mutiti. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjediniti žicom.

Istresti smesu u obložen pleh 35 x 25 cm i staviti da se peče na 180 stepeni.

Testirati čačkalicom jer vreme pečenja varira od rerne do rerne, ali je oko 30 minuta. Ovako ispeći još 2 kore i ohladiti.

Ulupati 2 jaja, pa dodati žumanca i šećer i dobro izmutiti, pa staviti da se kuva na pari oko 30 minuta. Skloniti sa vatre pa dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohlađen krem i lepo sjediniti mikserom. Posebno umutiti šlag pa dodati u krem. Posebno umutite 500 ml slatke pavlake ili šlaga.

Na prvu koru staviti trećinu krema pa naneti slatku pavlaku, i ponoviti postupak sa druge dve krore. Dekorisati po želji i ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs