Sastojci:
- 500 grama testa za savijače
- 700 grama jabuka
- 80 grama grožđica
- 50 grama oraha
- 10 grama šećera
- 25 ml soka od limuna
- 10 grama vanilin šećera
- 1 žumance
- 1 kašika šećera u prahu
Bakina lenja pita: Penasta poslastica koja će vas osvojiti! (RECEPT)
Priprema:
- Lisnato testo rastanjite valjkom u pravougaonik.
- Na sredinu kore stavite narendane jabuke pomešane sa šećerom, limunovim sokom, suvim grožđicama, orasima i vanilin šećerom.
- Spojite krajeve testa preko nadeva, probodite testo viljuškom na nekoliko mesta, premažite ga žumancetom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
- Pecite na temperaturi od 225 Celzijusa oko pola sata.
- Kad se ispeku pospite ih šećerom u prahu.
Bakina voćna palačinka sa jagodama: Toliko sočna da se topi u ustima! (RECEPT)