Sezona kajsija je u jeku. Prave domaćice su iskoristile priliku i već uveliko kuvaju džem. Ona je idealan za pravljenje kolača. Najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.

Našli smo recept za džem od kajsija i to bez konzervansa.

Potrebno vam je: 5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida) i 2 kg šećera (najviše)!

Priprema: Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele.

Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Ne morate biti umešna kuvarica da biste napravili savršen džem od kajsije. Dovoljno je da pratite ove savete