prava gozba

Gurmanski raj: Bakin pasulj sa tikvicama i domaćim kobasicama koji ćete pamtiti! (RECEPT)

Kada jednom isprobate ovaj recept na bakin način uvek ćete praviti

Recepti 05.05.2019. - 10:09h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 400 grama pasulja tetovca
  • 1 manja ili pola veće tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 zelena paprika ili suva paprika
  • 1 veća šargarepa
  • 200 grama domaćih kobasica
  • 1 suvo rebro
  • 1 kašika brašna
  • aleva paprika
  • začin
  • so
  • biber 
  • malo kima
  • peršunov list
  • malo ulja

 

Otkrivena stara vojna tajna: Ovako se kuva pravi vojnički pasulj! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja


Priprema:

 

 

  • Operite pasulj u tri vode, sipajte oko 1 l vode i stavite da se kuva oko 5 minuta.
  • Odlite vodu pa isperite pasulj u još jednoj vodi.
  • Stavite seckan crni luk,  iseckajte na kockice tikvicu i šargarepu, zelenu papriku, kobasicu i suvo rebro.
  • Dodajte i lovorov list, zrno bibera i kima.
  • Nalite vodom i stavite da kuva oko sat vremena.
  • U tiganj stavite malo ulja i dodajte brašno i seckan čen belog luka.
  • Kad porumeni dodajte alevu papriku u pasulj .
  • Stavite malo začina, soli, bibera i peršunovog lista.

 

Kuru fasulje: Tradicionalni čorbast pasulj na turski način! (RECEPT)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...