preukusno

Ćufte u kajmaku su ručak stvoren za gurmane: Lako se prave, a ne mogu biti ukusnije! (RECEPT)

Za današnji ručak predlažemo vam da napravite ove ukusne ćufte u kajmaku

Trpeza 01.02.2019. - 11:36h Autor: juznasrbija.info
Foto: Profimedia

Njihova priprema je brza i laka, a ukus neverovatan.

Danas spremamo ćufte u sosu od kajmaka i belog luka, stari recepti turskog porekla, iz sokobanjskog kraja.


U originalnom receptu, koristi se mladi sir kao za svrljiški belmuž. Ako ste strpljivi, upustite se u avanturu i polako topite sir.


Potrebni sastojci za ćufte: 

 

  • 500 gr mlevenog junećeg mesa
  • 100 gr pirinča
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 5-6 češnjeva belog luka
  • pola veze peršuna
  • 2 kašike brašna
  • so
  • biber

 

Fantastične ćufte u zatvoru: Toliko dobro da možete i pred cara da ih iznesete! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sos:

 

  • 250 grama kajmaka, sira ili 400 gr pavlake
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • so
  • biber
  • 2 – 3 šolje vode

 

Priprema:

 

U činiju staviti meso, jaje, sitno iseckan crni luk, pirinač, brašno, začine i peršun pa sve izmesiti i sjediniti.


Mokrim rukama oblikovati ćufte. U šerpu sipati vode i staviti da provri.
Kad provri spustiti ćufte da se kuvaju. Za to vreme pripremite sos. Iseckajte crni luk, pa ga na malo ulja prodinstajte da omekša.


Grčke ćufte s janijom: Najbolje jelo s mlevenim mesom koje ćete ikad probati! (RECEPT)

foto: Printscreen/Youtube/Sarajevo Food Dictionary

Kada je luk smekšao, dodajte brašno uz mešanje i mešajte da nema grudvica.
Zalijte sa 2 -3 šolje vode pa ostavite da se sve zajedno kuva.


Kada sve to provri, dodajte kajmak ili pavlaku i seckani beli luk i mešajte da se rastopi, a zatim spustite i ćufte.


Trebalo bi da ćufte budu skuvane dok se sos skuvao.


Ostavite da sve zajedno krčka još 5 minuta, dodajte začine na kraju, pa poslužite.

 

Možete i kratko zapeći u rerni na 180 stepeni.

 

Zapečene ćufte sa povrćem: Staro jelo na novi način! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...