Sastojci: 500 g mlevenog mesa, 1 jaje, 1 glavica crnog luka, 50 g pirinča, 1,5 kašika mešavine začina, 1 kašika mlevene crvene paprike, 2 lovorova lista, 1,5 kašika brašna, 500 ml paradajz sosa, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: U veći sud staviti mleveno meso, pirinač, pola kašike mlevene crvene paprike, 1 kašiku mešavine začina, sitno isečenu glavicu crnog luka i jaje. Začiniti solju i biberom i sve promešati.
U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa, pa dodati paradajz sos, lovorove listove i preostalu mešavinu začina. Ruke nauljiti, pa kidati komade smese, formirati ćuftice veličine jajeta i dodati u šerpu.
U manjoj šerpi zagrejati ulje i staviti brašno da se prži. Kada zaprška dobije zlatnu boju, skloniti sa šporeta, dodati preostalu mlevenu crvenu papriku i promešati.
Sadržaj šerpe posoliti, a zatim neprekidno mešajući žicom za mućenje dodati zapršku. Šerpu poklopiti i ostaviiti ćufte da se kuvaju oko 30 minuta.
Kašikom vaditi ćufte iz šerpe i poslužiti uz kuvane špagete, pirinač... Odozgo preliti sosom koji vam je ostao u šerpi u kojoj su se kuvale ćufte.
Prijatno!