Jednostavna priprema

Zdravi kolači koji ne goje: Domaći čokoladni keks koji ćete obožavati! (RECEPT)

Obožavaćete ove jednostavne i zdrave kolače

Recepti
Autor:
Zdravi kolači koji ne goje: Domaći čokoladni keks koji ćete obožavati! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Jednostavan recept za zdrave kolačiće koji će vam pomoći da održite svoju vitku liniju.

Potrebno vam je:

- 2 šoljice integralnog ili brašna od spelte - 1 šoljica pirinčanog brašna - 1/2 kašičice morske soli - 1 kašika praška za pecivo - 1 šoljica naseckanih oraha ili prženih lešnika - 200 gr čokolade sa 70% kakaa (može i ona sa ukusom pomorandže) - 1 šoljica agavinog ili javorovog sirupa - 1/2 šolje hladno ceđenog suncokretovog ulja - 2 kašičice limunove korice - 2 kašičice cimeta - 2 kašike sveže ceđenog soka od pomorandže - 2 kašike vanilinog šećera ili ekstrakta vanile

Veganski čokoladni brauni: Zdrav kolač koji se ne peče! Obožavaće ga i vaša deca! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

U posudi izmešajte "suve" sastojke: brašno, so, prašak za pecivo orahe i naseckanu čokoladu. U drugoj posudi izmešajte preostale "mokre" sastojke. Sve sjediniti i dobro izmešati kašikom.

Pleh u kom će se kolačići peći prekriti papirom za pečenje i onda kašikom naneti podjednake količine testa. Ostavite oko 2 cm razmaka između njih da se ne bi slepili tokom pečenja.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći na srednjoj rešetki 12-15 minuta. Kada ispečete isključite rernu ali ih ostavite unutra da se ohlade. Nemojte ih služiti tople jer će da se raspadnu. Ako ih dobro čuvate, na primer u limenoj kutiji za keks, mogu se jesti nekoliko dana.

Eksplozija ukusa: Najsočniji kolač od testa i voća! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs