Ovi nepečeni brauni kolačići gotovi su za tren oka, a kombinacija pažljivo biranih sastojaka stvara specijalitet vredan divljenja.
Tokom njihove pripreme se možete i poigrati, pa ako nemate med, slobodno ga zamenite nekim drugim zdravim prirodnim zaslađivačem, poput agavina ili javorova sirupa, a umesto bademova možete upotrebiti i ovseno ili neko drugo brašno.
Osim što su dvostruko čokoladni, pa će biti neodoljivi svim sladokuscima, zahvaljujući urmama i lešnicima dvostruko su zdravi jer pružaju obilje nutrijenata.
Izvrstan su izbor za vegane jer ne se sadrže jaja, a budući da u njima nema ni šećera i štetnih aditiva, u ovim kolačićima mogu uživati svi oni koji se žele zasladiti, a pritom paziti i na svoje zdravlje.
Kolač iz snova: Čokoladno čudo koje ćete obožavati! (RECEPT)
Za 9 kolačića vam je potrebno:
Vlažni sastojci:
- 130 gr urmi - 1 kašičica ekstrakta vanile
Suvi sastojci:
- 65 gr bademovog brašna - 30 gr sirovog kakao praha - 30 gr mlevenih pečenih lešnika - prstohvat soli
Za čokoladnu glazuru:
- 80 gr meda/agavina ili javorovog sirupa - 20 gr sirovog kakao praha - 2 kašičice domaćeg maslaca od badema )ili maslaca od semenki suncokreta, lešnika ili kakao maslaca)
Najkremastiji čokoladni kolač iz šolje: Gotov za 5 minuta, uspeva bukvalno uvek svima! (RECEPT)
Priprema:
Sve suve sastojke pomešajte u blenderu pa dodajte urme i ekstrakt vanile. Lepljivo testo razlijte u manji kalup dimenzije otprilike oko 13x13 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pomešajte sve sastojke za glazuru u posudi i otopiti ih na laganoj vatri, a zatim prelijte preko testa.
Kalup staviti u frižider na nekoliko sati ili u zamrzivač na pola sata.
Kada se brauni stegne, izvadite ga pa izrežite na kockice jednake veličine, i poslužite. Ovaj kolač obožavaće i vaša deca!