Ukoliko ste ljubitelji čokoladnih poslastica, ovom kolaču sigurno nećete moći da odolite. Priprema je vrlo jednostavna, a ukus je fenomenalan.
Potrebno je napraviti biskvit i krem, a onda sve to sjediniti kako bi se dobilo pravo uživanje za sva čula.
Za biskvit je potrebno:
- 4 jaja - 100 g šećera - 200 g margarina - 100 g čokolade za kuvanje - 4 kašike brašna - 1 prašak za pecivo
Kremasti kolač sa keksom: Neodoljiva poslastica za sve sladokusce! (RECEPT)
Za krem je potrebno:
- 0.5 l slatke pavlake - 200 g čokolade za kuvanje - 1 kašika šećera
Priprema:
Biskvit - Žumanca umutiti sa šećerom, dodati istopljen margarin i čokoladu, a onda dodati brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutiti šlag od belanaca, ali ne mutite mikserom. Sve to sjediniti i razliti u tepsiju. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, a čačkalicom proverite kada je pečeno. Ako ništa ne ostaje na njoj znači da je vaš biskvit spreman.
Brzi kolač sa grizom i pekmezom: Neverovatno ukusan, ostaje mekan i posle dva dana!(RECEPT)
Za krem slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrejati na manjoj temperaturi, mešajući polako dok ne provri.
Pečen biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao prelijte ga toplim kremom.
Ohladite ga na sobnoj temperaturi a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi i da se krem stegne.
Najkremastiji čokoladni kolač iz šolje: Gotov za 5 minuta, uspeva bukvalno uvek svima! (RECEPT)