Super trikovi

Kako da patišpanj uvek dobro naraste: Caka koja ne može da omane!

Pridržavajte se ovoga i neće biti problema

Trpeza 20.10.2017. - 10:52h Autor: gastro.24sata.hr
Foto: Shutterstock

Koliko vam se puta dogodilo da niste bili zadovoljni kako vam je ispao patišpanj koji ste ispekli?

 

Postoje određene cake koje je dobro zapamtiti i pridržavati ih se kad god pripremate kolače, tako neće biti problema oko uspeha, a otkriva ih gastro.hr blogerka Nataša Pralica.

 

- Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.

 

- Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.

 

- Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.

 

Kulinarske cake koje domaćice ne znaju: Kako u restoranu bajata pica postaje hrskava i sveža!

 

- Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejete, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno.

 

- Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.

 

- Rerna uvek prvo mora da se zagreje - tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.

 

- Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...