Isprobajte

Trik za najmekše palačinke na svetu: Recept koji uvek uspe!

Čak i kad se ohlade, ovako spremljene palačinke nikad neće biti žilave
Trpeza 26.06.2016. - 16:21h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinstock

U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite li belance od žumanceta dobićete najmekše palačinke.

 

Postupak:

 

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belance odvojite od žumanceta koje umutite u smesu, a belanjac stavite na stranu.

 

Najkremastije palačinke svih vremena: Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

 

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanceta) i dobro ih izmešali, od belanceta napravite šlag.

 

3. Šlag zatim vrlo nežno pomešajte sa smesom. Šlag od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

 

Osnovni recept za palačinke: Instrukcije za početnike, korak po korak! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...