sjajno

Trik domaćica za brzo spremanje zimnice: Evo kako da u samo jednom potezu ogulite pečene paprike!

Na ovaj način nećete imati poteškoća dok gulite pečene paprike

Trpeza 06.10.2020. - 11:00h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Shutterstock

Jesen je vreme kada domaćice uveliko pripremaju zimnicu za predstojeću zimu, a ajvar je svakako jedan od neizostavnih zimskih poslastica.

 

Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo guljenje. Ali, upravo guljenje paprika zadaje nam dosta muke.

 

Postoje sjajni trikovi koji će vam olakšati taj proces.  Kako prenosi lifehacker.com, tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne pokrijete ih krpom, plastičnom folijom ili papirnatim ubrusom.


Domaći sok prepun vitamina i antioksidanata: Iscedite nar u 10 sekundi bez miksera i nereda! (VIDEO)

foto: Shutterstock
  • Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta - ako je veća količina možete i do pola sata.

 

Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upraov to pomaže da se lakše oguli kora.

 

Postoji i sjajan trik ako želite da zadržite malo jaču aromu dima !

 

  • Ogulite ih u posudi s vodom, a zatim istu tečnost iskoristite za pripremu jela.

 

Genijalan trik koji će obožavati sve domaćice: Ovako ćete najbrže spremiti ajvar! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...