sjajno rešenje

Najbolji trik za čišćenje zagorelog posuđa: Sve vaše muke nestaju za tili čas!

Pročitajte kako da najlakše uklonite masnoće od zagorele hrane za sudova

Enterijer 25.12.2020. - 19:18h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Shutterstock

Zagorelo posuđe je veliki problem koji muči današnje domaćice, naročito sada za vreme novogodišnji i božićnih praznika kada se priprema više hrane nego inače.

 

Bilo da pripemate običan doručak u tiganju ili novogodišnje poslastice, praznični ručak, često tokom pripreme na posudi za pečenje ili prženje ostane skoreli ostaci hrane. 

 

Britanski mirror.co.uk prenosi odličan trik kako da svom posuđu vratite sjaj i rešite se tvrdokornih naslaga.


Jednostavan trik koji sprečava nakupljanje prljavštine u mikrotalasnoj: Nema više skorele masnoće!

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock
  • Najpre posudu na kojoj su ostale tvrdokorne masnoće od hrane i napunite je do kraja proključalom vodom.
  • Ostavite nekoliko minuta,  pa ispraznite.  Ali, nemojte je sušiti.
  • Zatim sipajte u posudu sodu bikarbonu, pogotovo na delove na kojima su ostali ostaci hrane ili je pleh zagoreo.
  • Preko sode bikarbone dodajte sloj soli – najbolji efekat daje krupna morska so.
  • Zatim u praznu flašu s raspršivačem sipajte belo ili jabukovo sirće i poprskajte po posudi.
  • Kada se pojave mehurići, uzmite vlažni sunđer i  žicu i dobro oribajte posudu za pečenje kako biste uklonili skorele mrlje i prljavštinu.
  • Videćete kako se stvaraju mehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, isperite posudu za pečenje.

 

Napraviće više štete nego koristi: Ovih devet predmeta nikada ne biste smeli da čistite sodom bikarbonom!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...