rešite se smesta

12 stvari koje treba da izbacite iz svog doma pre Nove godine: Rešite se otpadaka i svega što vas koči!

U ovoj svima teškoj 2020 godini ostavite sve što vam ne treba

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Čist i uredan dom je prioritet kod većine ljudi, a kraj godine je pravo vreme da se bacite na čišćenje nepotrebnih stvari.

Novogodišnji i božićni praznici su vreme kada se porodica okuplja i uživa u prazničnoj atmosferi i zajedničkom prazničnom ručku. Kako biste se osećali ugodno i svoj na svome i sa zakoračili u 2021. godinu boljeg raspoloženja, izbacite sledeće stvari iz doma.

Jedini cilj ove liste je da prostor u kojem živite postane čišći i prozračniji.

Stari mobilni i punjači

Reciklirajte, prodajte ili bacite, ali svakako je vreme da oslobodite svoj prostor u domu i napravite red.

Zastarela elektronika

Stare video rekordere, kasetofone, daljinske upravljače i kablove koje više ne koristite obavezno pre nego što Nova godina zakuca na vrata izbacite iz svog doma.

Tehnologija je krenula dalje, a iako više ne koristimo staru elektroniku često je držimo u svom prostoru. A višak stvari vam svakako ne treba.

Časopisi

Ukoliko volite da čitate modne magazine i novine, sigurno u svom domu imate gomilu starih časopisa. Možda pak neke od njih niste do kraja ni pročitali, nemate ni nameru ili ne stižete, a opet ih čuvate.

Proverite svoje police, iskreno priznajte hoćete li nešto pročitati, a ostatak reciklirajte.

Stara odeća ili cipele koje nikada niste nosili

Svaka žena ima u svom cipelarniku barem dva para cipela koje joj se sviđaju, ali ih ne nosi.Možda ih je obula samo jednom ili čak nijednom.

Ista je stvar i s odećom. Izvadite sve iz ormara, budite iskrene prema sebi, oslobodite prostor, dajte nekome ko bi ih nosio.

6 znakova da ste harizmatična i jaka žena: Univerzum oseća vašu snagu i donosi vam radost!

tužna žena
foto: Shutterstock

Stara šminka

I šminka ima svoj rok trajanja. Dekorativna kozmetika većinom traje samo šest meseci nakon otvaranja. Uobičajeno je da šminka u kupatilu često i duže stoji, pa je kraj godine vreme da tu naviku promenite.

3 moćne mantre koje donose mir i sreću: Izgovarajte ove reči svako jutro i gledajte kako se život menja iz korena!

stara sminka
foto: Shutterstock

Lekovi kojima je istekao rok trajanja

Vreme brzo leti, kao i sve i lekovi imaju svoj rok trajanja. Ono što je posebno važno jeste da se ne smeju koristiti ukoliko im je prošao rok trajanja. Zato, vodite računa, pregledajte šta šta imate od lekova i bacite one kojima je rok istekao.

Pocerane čarape ili one koje nisu u paru

Proverite fioke u kojima držite čarape kako vaše, tako i od svih ukućana i posložite ih, ali bacite sve što spada u ovo kategoriju.

Stvari zbog kojih se osećate loše i neželjene poklone

Znamo koliko je raskidi ili prekid komunikacije sa dragim ljudima zbog svađe težak period za nas. Tada sigurno svaki predmet, poklonili mesto koje ste zajedno posećivali budi u vama nostalgiju i tugu. Zato sve neželjene poklone koji vam stvaraju ružna osećanja izbacite pre Nove godine. Tako ćete jedan za vas težak period ostaviti iza sebe i okrenuti se lepšim stvarima.

Uredite enterijer po poslednjim trendovima: Ove 4 boje će biti apsolutni hit u 2021. godini! (FOTO)

tužna žena
foto: Shutterstock

Stvari koje ste planirali da prodate, ali nikad niste

Budite iskreni, hoćete se se zaista rešiti tih stvari i staviti u oglas na prodaju? Ukoliko je vaš odgovor ne, onda ih bacite odmah.

Sredite sve dokumente i papire

Odvojite vreme i razvrstajte gomilu papira, dokumenata i plaćenih računa. Odlučite šta je za bacanje, a ostalo lepo složite u fascikle i smanjite prostor u fiokama.

Različiti plastični komadi u kuhinji

Možda mnoge ne upotrebljavaš ili si izgubila poklopac. Provjeri sve ladice u kuhinji jer obično se nalaze na više mjesta. Nakon toga odvoji što koristiš i stavi na jedno mjesto, a ostatak recikliraj.

Rezervni prekrivači

Mnogi ljudi su skloni da neke prekrivače čuvaju "za svaki slučaj". Glomazni su i zauzimaju puno prostora, pa je najbolje rešiti se.

Vodič za preživljavanje: Kako ostati normalan za praznike koje ćemo provesti bez društva porodice i dragih ljudi?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...