MUDRE REČI

3 moćne mantre koje donose mir i sreću: Izgovarajte ove reči svako jutro i gledajte kako se život menja iz korena!

Ove reči teraju negativna osećanja iz vašeg života

Zanimljivosti
Autor:
3 moćne mantre koje donose mir i sreću: Izgovarajte ove reči svako jutro i gledajte kako se život menja iz korena!
Foto: Shutterstock

Istraživači poput dr Brusa Liptona i dr Džoa Dispenze su dokazali da naše misli, svesno ili nesvesno, imaju dubok uticaj na naše telo. Dakle, kako mislimo, tako ćemo i živeti.

Dokazano je da negativne misli i uverenja loše utiču na naše telo i psihu. Dobra stvar je da ovaj princip deluje i obrunuto. Pozitivne misli blagotvorno deluju na naš um, telo i pomažu nam da se osećamo lepše.

Sada je sasvim jasno da smo mi sami izvor i svega lepog i svega lošeg u našem životu. Ukoliko ovim rečima započenete svaki dan, polako ćete početi da primećujete kako se divne stvari dešavaju, kako negativna energija odlazi i kako se i vaš pogled na svet menja:

1. Neću poistovetiti negativne misli sa stidom

Vrlo je malo nas koji na svom putu nikada nismo osetili bes, ljubomoru ili ljutnju. Kada imamo ova negativna osećanja, važno je da ih spoznamo, razumemo i radimo na njima kako bismo rasli, umesto da bežimo od njih. Međutim, važno je i da sebi oprostimo za ova osećanja. Unutrašnji sram je štetan za svesnost kao i bes usmeren ka spolja.

2. Tražiću i videti lepotu svuda oko mene

Tako je važno prepoznati lepotu. Srećom, svuda je oko nas. Postoji estetska lepota ljudi, arhitekture, umetnosti i prirode. Postoji i lepota u ljudskom ponašanju, snazi pa čak i slabosti. Kada vežbamo oči da vide lepotu, treba da naučimo razliku između gledanja i viđenja. Zapravo, kada posmatramo otvorenim umom, možemo čak i u najružnijim i najnezgodnijim stvarima pronaći lepotu.

3. Dopustiću da mi se dogode dobre stvari i da mi pristigne obilje

Ako ostanemo otvoreni, svemir je pun energije koja samo čeka da proteče kroz nas. Sve što treba da učinimo jeste da budemo duhovno otvoreni. Što se više otvorimo pozitivnoj energiji i duhovnom obilju, to ćemo biti srećniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs