trikovi

Kuvar otkriva kako napraviti najbolji pire krompir na svetu: Ovo je ključna stvar u pripremi!

U nastavku pročitajte savete šefa kuhinje u Londonu kako napraviti najbolji pire krompir

Trpeza 14.01.2020. - 19:30h Autor: Stil/Miss.24.sata.hr
Foto: Shutterstock

Pire krompir mnogi vole jer se jednostavno priprema, a ukusan je. Međutim, i pored toga mnoge domaćice pogrešno pripremaju pire.

 

Poznati britanski kuvar Markus Vareing otkriva trikove uz pomoć kojih će vam uvek biti savršen. 

 

Trikovi za bogovski pire krompir: Mekan, penast i bez grudvica!

foto: Shutterstock

Najvažnije je pravilno skuvati krompir

 

Kuvar Markus Vaering tvrdi kako je najbitnija stavka u pripremi pire krompira.

 

  • Umesto da krompir ogulite, naseckajte ga na veće komade, kuvajte u vrućoj vodi da omekša. Ali vodite računa da su komadi krompira jednake veličine jer ako komade različite veličine bacite u vodu, manji će se prekuvati, a veći se neće dovoljno skuvati.

 

Iako mnogi misle da je to svejedno jer će ionako sve zgnječiti na kraju u pire – ali ako prekuvani krompiri upiju previše vode pire postaje vodenast.

 

Osim toga, nakon kuvanja treba ostaviti krumpir da odstoji pet minuta pre nego što ga zgnječite u pire.

 

Pire krompir sa spanaćem: Kombinacija ukusa koja obara s nogu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...