ISPRATITE OVE KORAKE

Svi pogrešno kuvate pirinač, a može biti opasno po zdravlje: Evo kako je jedino ispravno!

Pravilno kuvanje pirinča podrazumeva nekoliko jednostavnih koraka

Trpeza 08.11.2019. - 16:53h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Kuvanjem pirinča na pogrešan način možemo da ugrozimo svoje zdravlje, upozoravaju naučnici.

 

Kako tvrde,  u tlu pirinča se nalaze velike količine arsena, i to zbog industrijskih toksina i pesticida. A upravo na taj način povećava se rizik  od srčanih oboljenja, dijabetesa tipa 2 ili čak raka.

 

Tajna je u jednom sastojku: Ako kuvate pirinač ovako unećete 60 odsto manje kalorija!

foto: Shutterstock

Kako pravilno pripremiti pirinač?

 

  • Ostavite pirinač da odstoji u vodi preko noći
  • Isperite ga sve dok voda ne postane bistra
  • Dobro ocedite pirinač
  • Stavitega u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode
  • Ostavite da prokuva i smanjite vatru pa ostavite pirinač 15-ak minuta da se lagano kuva
  • Mešajte viljuškom.

 

Naučnici upozoravaju: Mnogi kuvaju pirinač na ovaj način, a to može da dovede do teških bolesti!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...