Obavezno isprobajte

Pamuk buhtle punjene kajmakom: Najmekše pecivo na svetu! (RECEPT)

Ovo će biti specijalitet u vašem domu

Trpeza 30.04.2019. - 12:12h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 200 ml mleka; 450 gr brašna; 1 jaje; 50 gr rastopljenog maslaca; 20 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo soli.

 

Za nadev: 200 gr sira; 1 kašika kajmaka ili pavlake; 1 belance.

 

Za premazivanje: 1 žumance.


Otkrivena stara vojna tajna: Ovako se kuva pravi vojnički pasulj! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Priprema: Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakom mleku dodati jaje, rastopljen maslac, brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno 30 minuta da naraste. U sir dodati kajmak ili 1 kašiku pavlake i belance i izjednačiti.

 

Italijanski kuvar otkriva: Ovo su ključne greške u pripremi testenine, svi ih pravite!

foto: Bakina kuhinja

 

Testo rastanjiti za pola centimetra, iseći na kvadrate dodati kašiku sira i saviti ivice sa svih strana okrenuti lopticu naopako i ređati u podmazan okrugli pleh ili u kalup za kuglof. Ostaviti 20 minuta da odmori pa peći na 200 stepeni C oko 30-40 min.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...