Krem pun oraha

Dan i noć: Izdašan i ukusan kolač u dve boje! (RECEPT)

Jako ukusan kolač, pri čemu posebno do izražaja dolazi ukus oraha

Trpeza 04.02.2019. - 12:58h Autor: kolaci.biz
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za biskvit: 6 jaja, 300 g margarina, 400 g šećera, 1,5 dl mleka, 500 g oštrog brašna, 100 g kakaa

 

Za krem: 200 g čokolade za kuvanje, 140 g šećera, 200 g margarina, 100 g oraha, 3 dl mleka

 

Ostalo: mleko za biskvit, 50 g bele čokolade, orasi

Priprema:

 

Biskvit:


Odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca u čvrsti sneg, pa dodajte pola šećera, sedinite. Margarin izmiksajte s ostatkom šećera, dok ne postane penast.


Uz stalno mućenje mikserom dodajte žumanca. Nakon dva minuta dodajte mleko, pa mutite još koji minut.


Dodajte belanca u smesu i uz lagano mešanje dodajte brašno. Mešajte dok ne nestanu sve grudvice.


Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte kakao. U tepsiju na koju ste postavili masni papir, izlijte prvo beli biskvit.


Pecite na 180 °C 20 minuta.


Isto ponovite i s tamnim biskvitom.

Krem:


U lonac dodajte čokoladu, šećer, margarin, mleko i stavite na laganu vatru da prokuva. Na kraju dodajte orahe te sve sjedinite. Još vrućim kremom prelijte biskvite.

 

Slaganje kolača:


Na podlogu stavite beli biskvit, poprskajte ga mlekom, preko njega stavite jednu polovinu krema, pa tamni biskvit. Njega takođe porskajte mlekom, a zatim stavite drugi deo kreme.

 

Ostavite da se ohladi, a zatim prošarajte belom čokoladom, koju ste prethodno istopili na pari ili komadićima oraha.

 

Prijatno!

 

Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...