Sastojci:
Za biskvit: 6 jaja, 300 g margarina, 400 g šećera, 1,5 dl mleka, 500 g oštrog brašna, 100 g kakaa
Za krem: 200 g čokolade za kuvanje, 140 g šećera, 200 g margarina, 100 g oraha, 3 dl mleka
Ostalo: mleko za biskvit, 50 g bele čokolade, orasi
Priprema:
Biskvit:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca u čvrsti sneg, pa dodajte pola šećera, sedinite. Margarin izmiksajte s ostatkom šećera, dok ne postane penast.
Uz stalno mućenje mikserom dodajte žumanca. Nakon dva minuta dodajte mleko, pa mutite još koji minut.
Dodajte belanca u smesu i uz lagano mešanje dodajte brašno. Mešajte dok ne nestanu sve grudvice.
Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte kakao. U tepsiju na koju ste postavili masni papir, izlijte prvo beli biskvit.
Pecite na 180 °C 20 minuta.
Isto ponovite i s tamnim biskvitom.
Krem:
U lonac dodajte čokoladu, šećer, margarin, mleko i stavite na laganu vatru da prokuva. Na kraju dodajte orahe te sve sjedinite. Još vrućim kremom prelijte biskvite.
Slaganje kolača:
Na podlogu stavite beli biskvit, poprskajte ga mlekom, preko njega stavite jednu polovinu krema, pa tamni biskvit. Njega takođe porskajte mlekom, a zatim stavite drugi deo kreme.
Ostavite da se ohladi, a zatim prošarajte belom čokoladom, koju ste prethodno istopili na pari ili komadićima oraha.
Prijatno!
Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)