Ništa vas ne košta da probate

Trik dijeta koja ne zahteva baš nikakvo odricanje: Topite kilograme lako i besplatno!

Mnogo jednostavnije nego što mislite
Fitnes & Nutricija
23:06h Autor:
Trik dijeta koja ne zahteva baš nikakvo odricanje: Topite kilograme lako i besplatno!
Foto: Shutterstock

Prilikom topljenja mrskih kilograma, jedan od najvećih saveznika je voda. Izvrstan pomagač ukoliko želiteda "isperete" telo od toksina i viška masnoća. Iako ljude grubo možemo da podelimo na one koji večito pri ruci imaju bocu ili čašu vode i one koji se jedva sete da popiju minimum, svakako treba da ima na umu da voda, osim na zdravlje, i te kako utiče i na izgled.

Smršajte uz pomoć magnezijuma: Ubrzava metabolizam i razgrađuje masti

Osim što će dostojno da zameni neke gazirane i slatke napitke, osiguraće vam da kilogrami nestanu bez dodatnih napora. Zanimljive su i preporuke nekih stručnjaka koji upozoravaju kako često mešamo osećaj gladi i žeđi. Zato bi svakako, kažu, pre jela trebalo da popijemo čašu vode.

Čaša vode pre jela

Nutricionista Emili Dubioski iz Johns Hopkins Weight Management Centra u Baltimoru savetuje da kada nas uhvati glad, popijemo 2 decilitra vode i sačekamo 10 minuta. Tek nakon tog mini tečnog trika videćemo da li smo ustvari bili gladni ili žedni.

Ako želite da smršate, pažljivo isplanirajte jelovnik: Od ovih namirnica ste još više gladni!

Čaša vode nakon jela

Metabolizam ćete da ubrzate ako popijete čašu vode tokom jela i još jednu nakon obroka. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osete se već 10 minuta nakon što je popijete, a najveće ubrzanje metabolizam dobija oko 30 - 40 minuta nakon što smo uneli tečnost u organizam.

Blagodeti vode

Osim toga, telo se sastoji od gotovo 70 odsto tečnosti, a funkcije koje one obavljaju u telu su bezbrojne. Utiču na probavu, apsorpciju hranjivih materija, cirkulaciju krvi, transport nutrijenata, ali i održavanje telesne temperature.

Zbog svih tih faktora, mnogi stručnjaci su saglasni da je pijenje dovoljno vode izvrstan saveznik u borbi s kilogramima. Ne zahteva nikakvo odricanje, samo kontrolu redovnog unosa tečnosti koja će da pomogne telu da lakše otopiti višak.

Najjeftiniji recept za mladoliki izgled: Besplatna 5:2 dijeta za kožu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs