10 tipova

Kakav ste Deda Mraz: Kampanjac, prosleđivač poklona, račundžija...

Ukoliko trčite na kasu u poslednjem trenutku pre nego što se radnje zatvore, spadate u grupu kampanjaca, a ako već mesecima u napred imate sve isplanirano, vi ste takozvani tip planera
Zanimljivosti
21:58h Autor:
Kakav ste Deda Mraz: Kampanjac, prosleđivač poklona, račundžija...
Foto: Thinkstock

Dok slon pamti primljene poklone i vraća istom "merom", prosleđivač poklanja darove koje je sam primio. Postoje i entuzijastični tipovi, poput individualca.

Kampanjac - kupuje u zadnji časUkoliko redovno kupujete na sam dan praznika i često trčite na kasu pre nego što se radnje zatvore, tada definitivno spadate u ovu kategoriju. Iako imate želju da poklanjate, to naprosto odlažete, pa na kraju niste baš zadovoljni onim što ste kupili, ali vam u žurbi nije ništa drugo preostalo.

Planer ima sve na papiru mesecima u napredOvom tipu ništa ne može da pomrsi planove, a ideju šta će svojim najdražima da pokloni ima mesecima ranije. Njegovi pokloni su uvek originalni i odgovaraju onom ko ih prima, a kupljeni su i uredno upakovani već početkom decembra.

Online kupacOvaj tehnološki napredan darodavac odlučio je da sebi skrati muke prazničnog šopinga, pa poklone traži na veb šopovima. Svojim najbližima naručuje sve - od mejkapa do gedžeta, a poklon obično stavljaju u istom obliku u kojem su ga primili, u kartonskoj kutiji u kojoj su ga preuzeli.

Dekorater - izgled poklona je vrlo bitanTo je tip koji više truda i brige ulaže u izgled poklona nego u sam poklon. Lepe mašne, sjajne tračice, najbolji papir sa motivima i razne dekoracije na poklonu njegov su omiljeni hobi. On je i na svim drugim životnim poljima veliki esteta.

Obožavatelj bonovaOvaj tip nema baš inspiracije za odabir poklona, ali ne želi da ostavi utisak da se nije potrudio. Zbog toga kupuje poklon bonove, bilo u radnjama ili na internet šopovima.

Praktičar - prava stvar za pravu osobuOn je praktičar koji veliki trud ulaže u izradu originalnih poklona. Obožava da poklanja, pa su njegovi pokloni obavezno najbolji, jer pomno osluškuje želje onih kojima kupuje. On ne kupuje tipične poklone poput čokolade ili parfema, već samo i isključivo ono što će koristiti primaocu.

Slon koji pamtiOvaj tip ne zaboravlja šta su mu drugi poklonili, te uvek "vraća istom merom". Njegov je moto "čist račun - duga ljubav" zbog čega stalno oseća pritisak da vrati jednako dobar ili loš poklon. Pri tom ulaže velik trud da bi druge nagradio ili kaznio time.

Individualac - samo je jedan originalOvaj tip ne kupuje uobičajene poklone već izrađuje svoje. Bilo da su potpuno ručno izrađeni ili kombinacija kupljenih predmeta da bi stvorio nešto posebno. Od njega možete da očekujete foto album sa slikama ili, pak, ručno pletene čarape.

Lovac na popusteZa ovaj tip najvažniji kriterijum je "prava vrednost za novac". On će svima pokloniti majice ako one dolaze u paketu "tri za cenu jedne", te će gledati kako da kupi što više za što manje novca. To ne znači da mu nije stalo do poklona. On jednostavno tako funkcioniše jer takve artikle kupuje i za sebe.

Prosljeđivač poklonaOd ovog tipa očekujte mirisne sveće, so za kupanje i buteljke vina, ali to nisu pokloni koje je sam odabrao za druge. On ih skuplja, a ako mu se samom ne sviđaju ili ih ne koristi, poklanja ih nekom drugom. Problem nastaje ako zaboravi od koga je šta dobio, pa vrati natrag isti poklon.

A, koji je idealan poklon za muškarca, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs