Ne shvatajte sve lično

5 ženskih grešaka u seksu: Pokažite inicijativu i opustite se

Ne razmišljajte o tome da nije damski već pokažite inicijativu, opustite se i ne razmišljajte o tome kako izgledate. Rezultat će biti još bolji ukoliko prihvatite i nešto novo
Škola sexa
21:10h Autor:
5 ženskih grešaka u seksu: Pokažite inicijativu i opustite se
Foto: Shutterstock

Muškarci su najlakše mete kada seksualno zadovoljstvo počne da slabi. Naravno, i muškarci prave greške u krevetu, ali evo nekoliko grešaka na koje bi trebalo da obratite pažnju.

"Nije damski" inicirati seks

Mnoge od vas se brinu da li je “damski” inicirati seks. Muškarci ne žele da ispadnu naporni, dosadni ili agresivni. Zato, inicirajte! Ova greška se smatra jednom od najvećih. Muškarci se zbog čestog navaljivanja neretko osećaju kao daveži, i time se uspostavlja neravnoteža na skali strasti u vezi. Pokažite interesovanje tako što ćete s vremena na vreme napraviti prvi korak, koji će vaš partner sigurno prihvatiti.

Brinete o tome kako izgledate

Razmišljanje o tome kako izgledate tokom seksa vas sprečava da uživate i time često pokvarite dobar orgazam. Ne razmišljajte o salu na stomaku ili o tome da li vam se šminka pokvarila. Koncentrišite se na zadovoljstvo i sam seksualni čin. Morate sebi dati dozvolu za orgazam. Opustite se, muškarci ionako ne primjećuju pola stvari kojima ste opsednute.

Verujete da je on uvek raspoložen za seks

Svakako, većina tinejdžera je spremna i raspoložena. Oni su uvek raspoloženi. Ali ne i muškarci koji imaju porodicu, obaveze, račune i probleme. I na njih utiču pritisci svakodnevnog života. Ovo je veliko iznanađenje za žene, koje često nezainteresovanost za seks shvataju lično. Ne brinite, i dalje vas voli, samo u određenim trenucima ne želi seks.

Ne dajete mu smernice

Razgovor o seksu sa partnerom čini da se osećate neprijatno? Dešava se, čak i kada je to partner sa kojim ste u dugo u vezi, ali to je jedini način da imate zadovoljavajuću seksualnu vezu. Nijedan muškarac ne može dovesti ženu do orgazma ako ona na preuzme odgovornost za svoje seksualno iskustvo. Čak ni najbolji ljubavnik ne može da zna šta vam treba, ako mu, naravno, ne kažete.

Ljutite se kada on predloži nešto novo

Ako ste u dužoj vezi, normalno je da s vremena na vreme poželite da začinite stvari. Međutim, ako vaš partner želi da pokuša nešto novo, to ne znači da je nezadovoljan vama ili vašim seksualnim životom. Ukratko: ne shvatajte to lično. Niko ne treba da oseća obavezu da uradi ono što ne želi. Ako je to nešto što se kosi sa vašim moralom, ili nešto što jednostavno ne želite da probate, recite to, ali ne reagujte burno. Umesto toga, stavite mu do znanja da ćete razmisliti o tome.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs