Idealan izbor

Mafini sa jajima i spanaćem

Topli doručak za celu porodicu
Recepti
08:38h Autor:
Mafini sa jajima i spanaćem
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • kašika maslinovog ulja
  • 170 g šampinjona, isečenih na listiće
  • 6 jaja
  • 1/4 šolje mleka
  • 1/4 kašičice soli + po ukusu za pečurke
  • 200 g rendanog kačakavalja
  • 200 g spanaća, skuvanog i isceđenog

1. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temepraturi i dodajte pečurke, posolite i pržite desetak minuta.

2. Rernu zagrejte na 180 C. Pleh za mafine pouljite ili u njega stavite papirne korpice.

3. U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, 1/4 kašičice soli i kačkavalj, pa sve dobro promešajte. Smesi s jajima dodajte i spanać i skuvane pečurke.

4. Pripremljenu smesu sipajte u pleh za mafine, napunite oko 3/4 svakog udubljenja u plehu.

5. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Sačekajte oko pola sata da se ohlade, pa ih izvadite iz kalupa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs