Teško da ćete među poslasticama naći lepši ukus od onog koji daju belanca mućena sa šećerom i još po nekim sočnim dodatkom.
Predstavljamo vam 5 najlepših recepata za ukusne kolačiće od belanaca, koji se veoma lako prave, a sa tanjira nestanu brzinom svetlosti!
1. Klasične puslice
Od ovog recepta ne postoji brži i lakši! Sve što treba da uradite jeste da umutite dva belanca sa kašičicom limunovog soka, uz postepeno dodavanje 150 g šećera. Kašičicom ili poslastičarskim špricem istiskivati puslice u pleh obložen pek papirom i sušiti u rerni oko 60 minuta na 130 stepeni.
20 veličanstvenih: Recepti za najlepše torte bez pečenja!
![](/data/images/2018/09/25/11/169865_profimedia0307567683_ff.jpg?ver=1537866726)
Dodatna prednost ovih kolačića jeste to što možete da se igrate sa njima do mile volje! Farbajte ih kolačarskim bojama, ako imate strpljenja neka budu boje duge, pravite ih u obliku lizalica za decu, ukrašavajte čime želite, menjajte oblik... Inspiraciju potražite u našoj mini galeriji ispod!
2. Čokoladni sneg
Ove prelepe kolačiće je takođe veoma lako napraviti. Pravi se ista smesa kao za klasične puslice, ali prilikom ređanja u pleh treba povesti računa da polovina puslica budu tanke, ravne i okrugle (to će biti donji deo), a druga polovina malo bogatija i sa "špicastim vrhom". Ako imate malo vremena ili ste jednostavno lenji, upotrebite omiljeni gotov krem, a ako obožavate da eksperimentišete, probajte da napravite domaći lešnik krem ili univerzalni šantili krem!
Torta Medeni jogurt: Savršeno meka, hladna i kremasta - prosto neodoljiva! (RECEPT)
![](/data/images/2018/09/25/11/169871_profimedia0014130776_ff.jpg?ver=1537867360)
3. Najlepši kapkejk na svetu
Nema osobe koja ne voli kapkejk! Ukusno, meko testo u kombinaciji sa kremastim filom - ništa lepše ne postoji! Ili ipak postoji? Umesto da se mučite sa kuvanjem kremova na pari, na kapkejk stavite po jednu puslicu i ukrasite sa malo otopljene čokolade. To će definitivno biti najlepši kapkejk koji ste ikada probali!
Otopite čokoladu kao profesionalac: 3 najvažnija saveta za savršenu glazuru, bez ijedne grudvice!
![](/data/images/2018/09/25/11/169873_profimedia0249632991_ff.jpg?ver=1537867925)
4. Čoko puslice sa pistaćima
Sastojci: 250 g sirovog marcipana, 75 g šećera u prahu, 1 belance, 30 g brašna, 40 g oljuštenih mlevenih pistaća, 20 g krokanta od lešnika, 50 g čokoladne glazure.
Priprema: Rernu zagrete na 180° C. Marcipan isecite na kockice, pa ga s ostalim sastojcima za testo umutite mikserom. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte testo u obliku tankog valjka, isecite na parčiće i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje.
Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.
Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu kesicu za zamrzavanje namirnica, isecite vrh, pa prelijte kolačiće. Ostavite da se čokolada stegne i odozgo ukrasite sa malo seckanih pistaća.
![](/data/images/2018/09/25/12/169919_profimedia0166553421_ff.jpg?ver=1537869706)
5. Makaronsi
Verujte nam na reč - ova domaća varijanta nije toliko slatka kao kupovna, pravi se veoma lako i garantujemo - kad ih jednom napravite, teško da to uskoro nećete ponoviti!
Sastojci: 4 belanaca, 230 g šećera u prahu, 120 g mlevenog badema, prstohvat soli, prehrambena boja po želji, fil po želji (kuvani krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)
Priprema: U vangli prosejte badem, šećer i so, kako ne bi bilo grudvica. Zagrejte rernu na 150 stepeni, a za to vreme umutite belanca i šećer u čvrst šam. Dodajte mešavinu sa bademom i laganom sjedinite kašikom. Ako želite da ih bojite, sada je vreme da dodate boju i lagano promešate kašikom da se lepo izjednači. Ako želite nekoliko boja, smesu od belanaca podelite u nekoliko posuda i farbajte svaku posebno sa veoma malo boje.
Čokoladni san: Brz, jednostavan i kremast kolač! (RECEPT, VIDEO)
![](/data/images/2018/09/25/11/169917_profimedia0317081058_ff.jpg?ver=1537869175)
Na pleh obložen pek papirom ređajte makaronse oblikovane špricem, da bi se dobio pravilan oblik. Pecite 15-20 minuta.
Napomena: Pošto je smesa gusta, kad pravite oblik videće sa bukvalno svaki potez. Da bi se izjednačilo, slobodno uzmite pleh sa makaronsima spremnim za pečenje i udarite njime o radnu površinu - tako će testo da se lepo slegne i poravna.
Dok su još topli, spajajte po dva kolačića odabranim filom i uživajte u rajskom ukusu! Ipak, pre konzumiranja je dobro da odstoje bar 24 sata u hermetički zatvorenoj posudi, jer su mnogo lepši kad odstoje, ukusi se povežu, a kolači lepo ohlade.
(B.M. / Stil.kurir.rs)
![](/data/images/2018/09/25/11/169915_profimedia0121018421_ff.jpg?ver=1537869183)