Jesen donosi svoje poslastice, a svakako jedna od najpoželjnijih je kesten.
Evo jednog recepta za kesten pitu čiji ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci za testo:
Foto: Profimedia
Za nadev:
- 2 jaja
- 500 grama kesten pirea
- 80 grama mlevenih oraha
- 200 grama tamne čokolade
- 120 grama maslaca
Priprema:
- Zamesite sastojke za testo.
- Za nadev penasto umutite šećer sa žumancima, a belance umutite u čvrst sneg.
- U umućene žumance dodajte kesten pire i mlevene orahe, pa na kraju umešajte sneg od belanaca.
- Uvaljajte tri četvrtine testa, te njim obložite plitki kalup za torte ili duboki kalup za krostate.
- Namažite testo kremom od kestena.
Preostalo testo uvaljajte u tanki rolat i uvijte pitu.
- Pecite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 180°C.
- Rastopite čokoladu na pari s maslacem, pa čokoladnom glazurom premažite pitu.
Jednostavna za pravljenje, a ukusna kesten torta oduševiće vas i naterati da je uvek pravite
Budi deo Stil zajednice.