Ko ne voli slatke namaze? Priznaćete da je većina vas odrasla uz krišku hleba namazanu nekim džemom. Zamislite tek kombinaciju cvekle i narandže.
Namaz uz koji ćete uživati savršeno ide uz sendviče, a zgodan je i kao poklon upakiovan u teglice.
Slično možete pripremiti različito voće i povrće poput manga, mente, đumbira i paradajza.
Namaz od avokada i pečene paprike: Čuva imunitet, skida kilograme! (RECEPT)

Originalno indijski namaz obično se radi od voća, povrća i šećera.
Možete ga jesti sa krekerima, kanapeima, sa sirevima ili uz hladno meso poput piletine i ćuretine.
Prava je superhrana i svima pristupačna: Ni ne znate šta sve cvekla radi vašem organizmu!

Sastojci:
- 500 grama sirove cvekle (oguljene i iseckane)
- 3 iseckana luka
- 3 jabuke (oguljene i iseckane)
- sok i korica
- 3 narandže
- 2 kašike semena gorušice
- prstohvat korijandera
- klinčić cimeta 700ml
- Sirće
- 700 grama šećera
Muhamara: Arapski namaz od paprike, ukusniji i mnogo brži od ajvara i pinđura! (RECEPT)