probajte

Posni rizi-bizi na bakin način: Ukusno jelo prepuno vitamina! (RECEPT)

Ukusno, jeftino i lagano jelo koje se brzo priprema, možemo ga praviti u varijanti sa ili bez mesa

Recepti
Autor:
Posni rizi-bizi na bakin način: Ukusno jelo prepuno vitamina! (RECEPT)
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Rizi-bizi ili pirinač sa graškom standardan je prilog raznim jelima sa mesom. Ko voli može da ga sprema kao glavno jelo u danima posta i služi uz salatu.

Stastojci: 500g graška, 100g pirinča, 1 glavica crnog luka (može i mladi luk), 2 šargarepe, 2 krompira, ulje, suvi začin, biber, so

Uputstvo: Iseckati luk i šargarepu pa propržiti na ulju dodati grašak pa ga malo izdinstati ( dodati šoljicu vode) pa dodati opran i malo obaren pirinač.

Dodati suvi začin i naliti još malo vode, poklopiti i ostaviti da se krčka dok ne ispari višak vode. Naš rizi-bizi je gotov. Uz njega predlažem salatu i čorbicu.

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs