Za ovu fenomenalnutortu nije vam potrebna rerna – ona se ne peče, a ono što oduševljava je njena kremasta tekstura i ukus. Prijatno!

Sastojci:

Osnovna smesa: 240 ml vode, 100 grama šećera, jedan vanilin šećer,400 grama mleka u prahu, 250 grama putera sobne temperature

Prvi sloj – podloga: 100 grama mlevenog keksa, 100gramamlevenihoraha, 6 kašika mleka

Drugi sloj: 100 grama čokolade za kuvanje

Treći sloj: 100 grama bele čokolade

Četvrti sloj: 200 ml slatke pavlake ili jedan šlag.

Priprema:

1. Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i glatak krem.

2. Od ove smese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mleko. Izmešati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremite drugisloj.

3. Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostaleosnovnesmese. Mešati da se dobije krem i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.

4. Belu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smesom od mleka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.

5. Tortu držati u frižideru nekoliko sati, može i prekonoći. Skloniti obruč i staviti šlag ili umućenuslatkupavlaku i ukrasiti po želji.

Sjajna kombinacija ukusa, torta kojoj niko ne može da odoli