Za ovu fenomenalnu tortu nije vam potrebna rerna – ona se ne peče, a ono što oduševljava je njena kremasta tekstura i ukus. Prijatno!
Sastojci:
Osnovna smesa: 240 ml vode, 100 grama šećera, jedan vanilin šećer, 400 grama mleka u prahu, 250 grama putera sobne temperature
Prvi sloj – podloga: 100 grama mlevenog keksa, 100 grama mlevenih oraha, 6 kašika mleka
Drugi sloj: 100 grama čokolade za kuvanje
Treći sloj: 100 grama bele čokolade
Četvrti sloj: 200 ml slatke pavlake ili jedan šlag.
Priprema:
1. Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i glatak krem.
2. Od ove smese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mleko. Izmešati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremite drugi sloj.
3. Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale osnovne smese. Mešati da se dobije krem i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.
4. Belu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smesom od mleka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.
5. Tortu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i staviti šlag ili umućenu slatku pavlaku i ukrasiti po želji.