Puna je povrća, obiluje vitaminima, pa prija u svako doba godine, a naročito u ove prohladne dane.
Poslužite je kao toplo predjelo, pre nekog finog i ukusnog ručka i dobićete kompletan i bogat obrok.
Potrebno je: 1 glavica crnog luka, 1 zelena paprika, list peršuna, so, biber, 100 g pirinča, povrće (sve što imate secakano: šargarepa, celer, paskanat, grašak, karfiol), suvi začin, 250 g belog mesa, ulje, 1 šoljica kuvanog paradajza
Uputstvo: Na ulju propržite seckani crni luk i seckanu papriku , pa dodajte povrće, koje ste prethodno sitno iseckali i pileće meso isečeno na kockice.
Nalite vodom i kuvajte oko 40 minuta. Dodajte opran pirinač pa ga kuvajte par minuta, zatim dodajte začin, biber, seckani list peršuna i kuvani paradajz.
Probajte, pa presudite da li je potrebno dodati još malo soli.
Prijatno!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)