U drugu posudu stavite višnje i sok od višnje, zagrejte i dodajte cimet i šećer. Gustin razmutite u vodi i zgusnite sos od višanja. Umutite jaja, dodajite postepeno brašno, ruzmarin i mešajte dok masa ne bude kompaktna (ako je potrebno, zbog gustine, dodajte malo mleka). Supenom kašikom vadite knedle i kuvajte ih u kipećoj vodi. Servirajte knedle i piletinu na tanjir, pa ih prelijte sosom od višanja.SavetVažno je da ne preterate u količini cimeta kako bi do izražaja došla aroma voća
Recepti sa Stilom
Šeri piletina
Pileći file izlupajte tučkom za meso, posolite, pobiberite i ispecite na zagrejanom maslinovom ulju.
Recepti
12:20h Izvor: Stil Magazin
12:20h Izvor: Stil Magazin
Šeri piletina, Foto: Shutterstock.com
- 60 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 600g Pilećeg belog mesa
- 2 Kašike maslinovog ulja
- po ukusu Soli
- 200g Višanja
- 250ml Soka od višnje
- po ukusu Cimeta
- 15g šećera
- 150g brašna
- 2 jajeta
- po ukusu Ruzmarin