Meso propržite na vrelom ulju oko pet minuta, a zatim zalijte vinom i 100 mililitara vode. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i dinstajte oko pola sata. Pred kraj razmutite brašno s pet kašika hladne vode, dodajte mesu i ostavite da se krčka još pet minuta. SavetMeso od starije kokoške će se brže spremiti i biće ukusnije ako se pre početka kuvanja sipa kašika rakije
Recepti sa Stilom
Pijana piletina
Dijetalno, zanimljivo, lako za spremanje....
Recepti
09:28h Izvor: Stil Magazin
09:28h Izvor: Stil Magazin
Pijana piletina, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Srednje teško
- Za 3 osoba
Sastojci
- 3 bataka s karabatakom
- 50 ml belog vina
- kašika biljnog začina
- 5 kašika ulja
- lovorov list
- So
- biber