Mladi sir pomešajte s rendanim parmezanom, seckanim bosiljkom, posolite i pobiberite. Kad patlidžan bude pečen, na početak svake kriške stavite malo fila od sira, urolajte i ređajte u vatrostalnu posudu. Pospite mocarelom i pecite 10 minuta dok se sir ne istopi. SavetPlod patlidžana nikada ne secite pre odlaganja u firižider jer i najmanje oštećenje njegove kore dovodi do truljenja mesa
Recepti sa Stilom
Rolnice od patlidžana
Patlidžan isecite na tanje kriške pa ih poređajte u pleh podmazan maslinovim uljem i pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Recepti
20:36h Izvor: Stil Magazin
20:36h Izvor: Stil Magazin
Rolnice od patlidžana, Foto: Shutterstock
- 30 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 3 patlidžana
- 400 g mladog sira
- 85 g mocarele
- 70 g parmezana
- Šaka svežeg bosiljka
- So
- biber