Crni luk oljuštite, iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte mu 100 mililtara vrele vode i kockice šargarepe, celera i paprike. Kuvajte oko 15 minuta, a zatim dodajte kukuruz, biljni začin, peršun, posolite i pobiberite. Sipajte oko litar vrele vode, a kad čorba proključa, dodajte skrob razmućen u malo vode i sve dobro promešajte. SavetAko vam se šargarepa ili celer osuše ili omekšaju, stavite ih nakratko u friz da se zamrznu i onda ih upotrebite
Recepti sa Stilom
Kukuruzna čorba
Ukoliko do sada niste probali ovu čorbu, toplo vam preporučujemo...
Recepti
15:54h Izvor: Stil Magazin
15:54h Izvor: Stil Magazin
Kukuruzna čorba, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 400 g kukuruza šećerca iz konzerve
- Glavica crnog luka
- celer
- Šargarepa
- paprika
- 3 kašičice skroba
- So
- biber
- biljni začin
- peršun
- Ulje